Home >

R&D Engineer

Locatie

Krimpen aan den IJssel

Publicatiedatum

21-07-2023

Opdrachtgever

Galjema Rotterdam B.V.

Wat ga je doen als R&D Engineer?

Als R&D engineer bij dit bedrijf speel je een cruciale rol bij het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten, het optimaliseren van processen en het vinden van oplossingen voor complexe klantvragen. Je werkt nauw samen met de R&D project engineers en ondersteunt hen bij het uitwerken van de projecten op verschillende technische vlakken, waaronder elektrotechnisch, mechanisch en hydraulisch.

Het gebruik van diverse tekenprogramma's zoals Inventor en Eplan helpt je bij het visualiseren en ontwerpen van de producten en systemen. Softwareprogramma's zoals Codesys en Siemens stellen je in staat om de benodigde besturingssystemen te ontwikkelen en implementeren.

Wanneer het project volledig is uitgewerkt, wordt het overgedragen aan de afdeling inkoop / werkvoorbereiding voor de bouw van het prototype. Gedurende deze fase blijf je betrokken en bied je ondersteuning aan de R&D engineers tijdens de testfase. Je helpt bij het identificeren van eventuele aanpassingen die nodig zijn om het product of systeem te optimaliseren.

Als R&D engineer is het van essentieel belang dat je innovatief bent en out-of-the-box kunt denken. Je houdt trends en ontwikkelingen in de industrie nauwlettend in de gaten en brengt ideeën in voor nieuwe productgroepen of verbeteringen aan bestaande producten. Je hebt een grondige technische kennis en bent in staat om complexe problemen te analyseren en effectieve oplossingen te bedenken.

Communicatie en samenwerking met andere afdelingen binnen dit bedrijf, zoals inkoop, werkvoorbereiding en testafdelingen, zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat projecten soepel verlopen en dat de uiteindelijke producten voldoen aan de gestelde eisen en normen.

Het werk als R&D engineer bij dit bedrijf is uitdagend en afwisselend, omdat je betrokken bent bij verschillende projecten en verantwoordelijk bent voor diverse technische aspecten. Je speelt een sleutelrol in het innovatieproces van het bedrijf en draagt bij aan het leveren van hoogwaardige oplossingen aan klanten.

Bedrijfsprofiel

Dit is een fantastisch familiebedrijf met de eigen roots in Nederland en klanten wereldwijd. Ze zijn een specialist in het ontwikkelen van mechanische systemen en machines ten behoeve van overslag en havensystemen. Innovatie wordt hier met een hoofdletter geschreven.
Het hoofdkantoor is in Nederland en ze hebben in totaal meer dan 130 medewerkers in dienst en groeien nog steeds!

Bedrijfscultuur

Het is een moderne en open organisatie waarbij plezierig wordt samengewerkt met elkaar, de klanten en partners, op basis van respect en vertrouwen. Je zal in een project team gaan werken. De teams bestaan uit een mooie mix tussen gedreven (jongere) Engineers en specialisten met jaren ervaring. De projecten kunnen zowel nieuwbouw als revisie zijn. Verder is er voor iedereen een prettige werkplek en heerst er een informele sfeer binnen een dynamische en industriële omgeving. Een kijkje nemen in de eigen werkplaats kan ook.

Wat breng jij mee als R&D Engineer?

Als Mechatronisch R&D Engineer ben je een enthousiaste professional met een brede interesse in zowel elektrotechniek als werktuigbouwkunde. Jouw creatieve denkwijze maakt dat je graag betrokken bent bij het bedenken van innovatieve technische oplossingen en je hebt een sterke drang om nieuwe technieken eigen te maken. Je werkt gestructureerd, planmatig en hebt oog voor detail. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en implementeren van vernieuwende projecten binnen ons R&D-team.

Verantwoordelijkheden:

  • Actief bijdragen aan R&D-projecten en een cruciale rol spelen in het ontwerpen van mechatronische systemen.
  • Creatieve oplossingen bedenken voor technische vraagstukken, waarbij je zowel elektrotechnische als mechanische aspecten integreert.
    Je maakt hierbij gebruik van CAD-software, zoals AutoCAD en Inventor, voor het visualiseren en uitwerken van concepten en gedetailleerde ontwerpen.
  • Het implementeren van besturingssystemen met behulp van programmeertalen zoals Codesys of Siemens.
  • Nieuwe technologieën en trends binnen het vakgebied onderzoeken en toepassen om innovatieve projecten te realiseren.

Hiernaast werk je nauw samen met het R&D-team om ideeën om te zetten in tastbare prototypes en verbeterde producten. Tevens zorg je voor gedocumenteerde rapportages en heldere communicatie van technische aspecten, ook in het Engels.

Je kunt terugvallen op:

  • een afgeronde HBO Mechatronica opleiding.
  • goede kennis van CAD-software (AutoCAD en Inventor) en ervaring met Eplan.
  • bekwaamheid in het programmeren met talen zoals Codesys of Siemens.
  • beheersing van de Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Als persoon ben jij een:

  • gedreven en leergierige houding met sterke analytische vaardigheden.
  • uitstekende teamspeler met het vermogen om gestructureerd en planmatig te werken.

En last but not least heb jij passie voor technologie en een continue streven naar verbetering en innovatie.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris tussen €3.286,00 en € 4.800,00 bruto per maand afhankelijk van je opleiding, ervaring en leeftijd.
  • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen.
  • Winstdelingsregeling.
  • Vakantiegeld, reiskosten, pensioen e.d. ontvang je op basis van de CAO.
  • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen en te groeien in rol en functie.
  • Een fantastische baan bij een werkgever die écht goed voor de werknemer is!


Galjema Detachering biedt jou een arbeidsovereenkomst aan en je wordt via ons voor een jaar gedetacheerd. Hierna kom je rechtstreeks bij hen in dienst. Tijdens de sollicitatie- en detacheringsperiode word je uitstekend begeleid door ons. Dankzij ons SNA keurmerk en de VCU certificering kun jij er op vertrouwen dat alles tot in de puntjes geregeld is.


1️⃣ Sollicitatie 2️⃣ Kennismaking(en) 3️⃣ Rondleiding 4️⃣ Aanbieding 5️⃣ Start!

Rotterdam Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.