Home > Blog
Rotterdam Heeft Werk

Nieuws en Blog over Rotterdam & Werk

Hier schrijven wij over Werk. In het algemeen en Rotterdams werk in het bijzonder. Nieuws over bedrijven, hun ontwikkelingen, hun vacatures. Je leest hier ook over de regionale ontwikkelingen die tot nieuwe banen kunnen leiden. Lees bijvoorbeeld:
Snelcursus CV-maken
Te veel files. Solliciteer nu!
Rotterdam dè Banen èn Energiemotor.
80% solliciteert onder werktijd.
Circulaire economie in Rotterdam.
Grootste dakpark van Europa.
Fabriek Van Nelle is Werelderfgoed.

Heb je suggesties voor nieuws dat wij zouden kunnen publiceren op deze website, mail ons dan je input (onder vermelding van 'redactie') naar secretariaat@rotterdamheeftwerk.nl.

Lees hieronder onze Blog:

Benut de verschillen tussen man en vrouw

door Cindy van der Helm

Toen hoofdredacteur Jan Schrijver mij vroeg of ik voor één keer de column op pagina één van het Schade Magazine wilde overnemen omdat ik al 27 jaar in het schade-wereldje rondloop, heb ik spontaan ja gezegd. Zo dom. Want dat betekent natuurlijk dat je dan ook iets zinvols moet schrijven over het centrale thema van dat nummer van Schade Magazine: de rol van de vrouw. Een thema dat niet alleen voor de schadebranche relevant is, maar voor iedereen die werkt. Daarom deze column ook op RotterdamHeeftWerk.

En laat ik nou geen enkele wetenschappelijke onderbouwing hebben voor alles wat voor vrouwen toch wel overduidelijk is. Dat vrouwen veel extra dingen oppakken die ten koste gaan van het eigenlijke werk. Dat mannen zomaar roepen dat ze ergens verstand van hebben, terwijl vrouwen eerst even nadenken. Dat vrouwen kunnen multitasken en dus meer in minder tijd gedaan krijgen. Dat vrouwen oog voor detail hebben waardoor de dienstverlening beter wordt. Klopt, allemaal vrij clichématig. En lastig om al die constateringen hard te maken, ook al zegt psycholoog René ten Bos dat clichés clichés zijn omdat ze waar zijn.

Totdat ik eind maart bij een bijeenkomst van Ladies@Risk aanwezig mocht zijn. En laat coachingspsychologe Marianne van der Pool daar nou een lezing verzorgen over de verschillen tussen mannen en vrouwen en wat dat in het werk betekent. Ha! Voor alles wat hierboven staat, heeft zij de wetenschappelijke onderbouwing!

Dus, wil je iets van een man gedaan krijgen? Vermijd gezichtsverlies in het bijzijn van anderen. Neem hem even apart. Anderen in de rede vallen tijdens vergaderingen? Dat zit volgens de geleerden mannen nu eenmaal in hun genen. Goed om te weten.

Dames, ga uit van je kracht. Zet je vrouwelijke kanten in. Probeer mannen niet in hun gedrag te kopiëren. Je kan je nog zo als man gedragen, je bent en blijft een vrouw. De vaardigheden die vrouwen van nature hebben – goed kunnen communiceren, inlevingsvermogen - juist die maken je sterk. Het enige waar je het zeer waarschijnlijk niet op gaat winnen zijn de fysieke verschillen. Om met de woorden van Suzanne Bordewijk van WIJ advocaten te eindigen: Probeer jij als vrouw maar eens verder te plassen dan een man.

Kansloos!

Wil je nummer 2 van Schade Magazine als pdf downloaden? Dat kan via deze link.

Schuijl Logistieke Professionals Goldfish Recruitment Yource Group Eliantie Jobcenter Search and Solve Recruitment Services Sement
Zorg vacatures Rotterdam
Arts vacatures Tandarts vacatures
Finance vacatures Rotterdam
Accountant vacatures Controller vacatures
Nieuws
Rotterdam Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.