Home > NIeuws
Rotterdam Heeft Werk

Vacatures

Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Gouda
Rotterdam krijgt kenniscentrum circulaire economie.“Het Havenbedrijf Rotterdam, Rabobank Rotterdam, BIKKER & Company en Van Gansewinkel hebben zich verenigd in het Circularity Center Rotterdam. Dit moet een centrum worden waar kennis en innovatie voor een circulaire economie zijn gebundeld. De keuze voor Rotterdam lag voor de hand. De haven is immers het internationale knooppunt voor de grondstoffenhandel. Het initiatief past daarnaast in de plannen van het Rijk om van Rotterdam degrondstoffenrotonde van Europa te maken”, lezen wij op Innovatie-estafette.nl.

De functie van Rotterdam als economisch centrum wordt dus verder uitgebouwd door de oprichting van een kenniscentrum circulaire economie. Wat is circulaire economie. Dat is vooral een manier van economisch denken, waarbij hergebruik centraal staat. Dus niet zo maar produceren en voor lief nemen dat we een product aan het einde van zijn ‘leven’ gewoon weggooien. Maar er vooraf over nadenken hoe we dat product na een ‘nuttig leven’ opnieuw nuttig kunnen gebruiken. Op het web vinden we volop uitgewerkte definities over ‘circulaire economie’ . Bijvoorbeeld bij MVO Nederland: “De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd”.

Het circulair kenniscentrum zal nieuwe banen opleveren voor Rotterdam. Niet alleen voor Rotterdam zal dit vacatures opleveren. Dat het circulaire denken in het algemeen en voor een groot gebied goed is voor mens en milieu en voor de werkgelegenheid, zal duidelijk zijn. Daar denken ze ook binnen de EU-besturen zo over. “Als het aan de Europese Commissie ligt, transformeert Europa zich tot een circulaire economie. Groene energie en recycling voeren binnen vijftien jaar de boventoon. Het restafval van de 500 miljoen EU-burgers wordt in 2030 voor 70 procent gerecycled. Voor verpakkingsafval is dat zelfs 80 procent. Wat recyclebaar is, mag tegen 2025 niet meer naar de vuilstort. Die ambitieuze voorstellen zijn woensdag gepresenteerd door de Europese Commissie. De nieuwe economie moet de Unie 580.000 banen opleveren. Ook vergroot een kringloopeconomie de concurrentiepositie van Europa in de rest van de wereld”, lezen wij op de site van Duurzaam Bedrijfsleven. 

Schuijl Financieel en Logistiek Personeel DPA Recht & Ruimte Excellent Uitzendbureau Tinkc PRiMANtalentpool.nl Perselectief Breinstein
Zorg vacatures Rotterdam
Arts vacatures Tandarts vacatures
Finance vacatures Rotterdam
Accountant vacatures Controller vacatures
Nieuws
Rotterdam Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.