Home > NIeuws
Rotterdam Heeft Werk

Vacatures

Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Rotterdam
Gouda

80% solliciteert onder werktijd

 

Hoe solliciteren mensen? Een vraag die eigenlijk geen onderzoek meer behoeft. De tijd dat men op papier een mooie sollicitatiebrief opstelde, er eveneens op papier een c.v. bijsloot en beide documenten vervolgens in een goed verzorgde envelop stook, met een handgeschreven adressering en om extra op te vallen een kinderpostzegel erop, en dan eindelijk in de rode brievenbus liet glijden, ligt definitief achter ons. Het was een intensief proces, waar niet alleen inkt maar ook bloed, zweet en tranen mee gemoeid gingen. Eenmaal op de bus gegooid was het wachten op een veelal schriftelijke afwijzing of een misschien wel telefonische uitnodiging. Hoe mensen nu solliciteren: online!

Wanneer solliciteren mensen? Je zou kunnen vermoeden dat daarin in de loop der tijd minder veranderd zal zijn. Solliciteren doe je in alle rust en zonder pottenkijkers, thuis dus. Dat blijkt echter geenszins zo te zijn. Solliciteren blijkt men tegenwoordig ook veelvuldig op het werk te doen. Dat wees onderzoek van Nationale Vacaturebank via het platform ‘Wetten van de Werkvloer’ uit. Ruim 80% van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd naar een andere baan. Bijna een op de vijf daarvan zoekt enkel naar vacatures, maar toch, je zou mogen verwachten dat er tijdens werktijd enkel gewerkt wordt voor de huidige werkgever. Een derde solliciteert alleen tijdens werktijd als er sprake is van gedwongen vertrek. Het overgrote deel van de Nederlanders praat op het werk open over hun sollicitaties. Bij 10% zoeken collega’s zelfs vacatures voor elkaar. Bij een kwart van de ondervraagden wordt er op de werkvloer absoluut niet over sollicitaties gesproken.

Als het dan zover is, dat er een afspraak voor een sollicitatiegesprek gescoord is, dan geeft 46 procent niet de ware reden op als zij vrij vragen voor hun sollicitatiegesprek.
Velox Engineering Nox People Accountancy Tralinq Bellenalsbijbaan.nl DeCom Nederland Talenz Groep Carré Engineering
Zorg vacatures Rotterdam
Arts vacatures Tandarts vacatures
Finance vacatures Rotterdam
Accountant vacatures Controller vacatures
Nieuws
Rotterdam Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.